екип
За нас - екип

ВЕНИКС ЕООД е шивашка фирма, налагаща собствена марка на производство.

Предприятието е създадено през 2002 година. Разчитайки на екип от квалифицирани и мотивирани специалисти, фирмата непрекъснато разширява материалната си база. Обогатява асортимента на произвежданите изделия - моряшки тениски, моряшки рокли и туники, детски моряшки рокли, поли, гащеризони, елеци и комплекти, бебешки моряшки бодита. Произвежда още богат асортимент сувенири и подаръци на морска тематика. Веникс е производител на седем модела капитански шапки. Разполага с широк асортимент от  моряшки раирани аксесоари за глава - памучни бандани, пиратски кърпи и други. Моряшките принадлежности  допълват колекцията "морска мода" и могат да бъдат прекрасен спомен от морето.

В духа на българските традиции и идентичност Веникс  разработва фолклорни колекции ризи , блузи ,поли ,рокли ,бодита  с бродирани етно елементи. Изработени от детска до макси номерация от 100 % памучен кенар , те  могат да бъдат допълнение към  народни носии на танцови състави или  да се носят самостоятелно в ежедневието.

Хавлиените изделия - халат, пончо, кърпа сауна, тюрбан и хавлии са изработени с моряшки елементи в бебешка, детска и макси серия от хавлия с плътност 400 гр. и са практични както за ежедневна употреба у дома, така и за лятната ваканция на морето. Бебешката хавлиена пелена-перелина и детската хавлиена кърпа с качулка са възхитителни морски подаръци за всяко малко моряче и бъдещ капитан.

Фирмата шие от 100 % памучно трико бебешки бодита, детски пижамки за сън, дамски и мъжки пижами и нощници в нормална и макси номерация.